Elnöki versenyfutás- The Politican kritika

Ryan Murphy neve egyet jelent az egyediséggel, a szerzőiséggel, és a különböző, akár látszólag paradox viszonyban lévő műfajok keverésével. Számtalan kritikailag, és a nézők körében is sikeres sorozat fűződik az alkotó nevéhez, elég csak az American Horror Storyra, az American Crime Storyra, vagy éppen a Glee-re gondolni. Legújabb sorozata, a The Politican leginkább az utóbbi széria hangulatát idézi meg. Spoileres kritika következik.

Történetünk főszereplője Payton Hobart, egy igen ambiciózus fiú, aki már kiskorában eldöntötte, hogy ő bizony az Amerikai Egyesült Államok elnöke akar lenni. A cél elérése érdekében pedig hajlandó bármit megtenni, elsőként indul iskolájának diákelnöki posztjáért. Kampányában barátnője, Alice, és barátai James és McAfee támogatják.

Rögtön kitérnék rá, hogy véleményem szerint a sorozat legnagyobb erőssége pont a karakterek közti dinamika. A fentebb említett négyes remekül működik együtt, a dinamikájuk kitűnő, a kapcsolatuk pedig folyamatosan épül a nyolc epizód során, a végére pedig egészen érzelmes jelenetek is köszönhetőek nekik. Emellett a színészek is remek munkát végeztek, főleg az Astridot alakító Lucy Boynton volt meggyőző. Remek volt még Payton és River kapcsolata, bár klisékre épült a történetszáluk, az írók mégis képesek voltak ezeket a pillanatokat érzelmekkel megtölteni. A River című dal pedig tényleg szuperre sikeredett.

Kitűnőek voltak még a szülők magánéletet bemutató részek, főleg Gwyneth Paltrow karakterének történetszála volt megható, és a színésznő is kitűnően alakított. Kiemelendő még Infinity története, mely viszont sajnos lefelé lógott ki a sorozatból. Több helyen bemutatták már a Münchhausen-szindrómát, valahogy azt éreztem, hogy ez a sorozat nem igazán tud újat mondani.

A humorral, mely leginkább a groteszk és szatíra eszközeivel él, szintén voltak problémáim. Rengeteg a tényleg vicces jelenet, párbeszéd az epizódokban, viszont sok esetben éreztem azt, hogy a sorozat kicsit túl harsány, a súlyosabb jelenetek sokszor épp az epizódokban uralkodó túlzott humor miatt nem működtek.

A sorozat emellett rengeteg műfajt és stílust próbál vegyíteni, és bizony ez nem mindig sikerül maradéktalanul. Sokszor volt az az érzésem, hogy érdemesebb lett volna legalább egy-egy epizódra kiválasztani egy adott stílust, és később azt végigvinni, mert gyakran volt zavaró hogy a sorozat öt percenként igyekszik hangulatot váltani.

Ezektől a problémáktól függetlenül összességében azt gondolom, hogy a The Politican egy kifejezetten szórakoztató sorozat, mely néhány jelenetében valódi érzelmek kiváltására is képes. A második évad biztosan elkészül, kíváncsian várom, hogy akkor mit kapunk majd Ryan Murphy csapatától.

Értékelés:7/10

Képek: United Agents, Flipboard

Vigh Martin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s