Mank: David Fincher filmet készít a Netflixnek

A Holtodiglan óta nem készített filmet a kultrendező. Fincher előtte olyan mozikat álmodott vászonra, mint a Hetedik, a Harcosok klubja vagy a Közösségi háló. Most a Netflixnek készít filmet, Mank néven.

Fincher filmrendezőként pihenőt tartott, igaz producerként olyan projektekhez adta a nevét, mint a House of Cards vagy a Love, Death & Robots. A legendás direktor következő filmje a Mank nevet viseli, és az Aranypolgár keleketézéről fog szólni. A főszerepet az Oscar-díjas Gary Oldman kapta.

Orson Welles Aranypolgára minden idők egyik legnagyobb filmklasszikusa. Ennek ellenére csak egy Oscar-díjjal rendelkezik, azt is a forgatókönyvért kapta, pedig technikai szinten is rengeteg újítást mutatott fel a mozi. A forgatókönyvet egy bizonyos Herman Mankiewicz írta, őt játssza majd Gary Oldman. A film a forgatókönyv létrejöttével foglalkozik.

Ami különlegessé teszi az egészet, hogy Fincher édesapja jegyzi a Mank forgatókönyvét. Jack Fincher 2003-ban hunyt el, előtte újságíróként dolgozott, és halála előtt nem sokkal készítette el a szkriptet. 

A filmet Fincher fekete-fehérben képzeli el; nem mellékes, hogy ez a megoldás már a netflixes Roma esetében is bevált már. 

A forgatási munkálatok 2019 novemberében kezdődnek el, hogy a Mank 2020-ban már a streamingszolgáltató műsortárában lehessen. Fincher számára nem ez az első közös projekt a Netflix-szel. A Mindhunter és a Love, Death & Robots projekteknél is oroszlánrészt vállalt. 

Mindhunter-header.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s