Tarantino, DiCaprio, Netflix – mi az igazság a mester sorozatáról?

Tarantino legújabb filmjében, a Volt egyszer egy Hollywoodban Leonardo DiCaprio egy színészt játszik, akit Rick Daltonnak hívnak. Ő a sztárja egy fiktív Western-sorozatnak. Most a rendezőzseni azt nyilatkozta, hogy el tudja képzelni, hogy valóban elkészíti a szériát. 

Minden a megszokott mederben folyik. Ha kijön egy Tarantino-film, máris azt kérdezik az emberek, hogy melyik lesz a rendező következő mozija. Egy lehetséges Star Trek filmről már beszélt a mester, most a Deadline-nak adott interjújában egy érdekes projektről nyilatkozott. 

“Egy színdarabot és öt részt írtam egy tévésorozatnak. Bounty Law a neve” – válaszolta Tarantino arra a kérdésre, hogy a Volt egyszer egy Hollywood munkálataiból maradtak-e olyan anyagok, amelyeket leforgattak, de a filmbe nem kerültek bele. 

A Bounty Law egy fiktív western-sorozat, amely a rendező új filmjében kap központi szerepet. Ennek a fiktív szériának a sztárja Rick Dalton (DiCaprio) és Cliff Booth (Brad Pitt). A produkció 1958 és 1963-ban került adásba a történet szerint. A Bounty Law tehát egy sorozat egy filmben, de Tarantinonak van más elképzelése is a projekttel. 

“Öt különböző részt írtam egy lehetséges “Bounty Law” sorozathoz. Az epizódok fekete-fehérek, és nagyjából fél óra hosszúságúak” – mesélte Tarantino, majd hozzátetette: további három részt  már nagyjából megtervezett.

A rendező elmondta, hogy olyan nagy szoltáltatókkal képzeli el ennek a sorozatnak a megvalósítását, mint a Netflix, az HBO, a Showtime vagy az FX. Nem digitálisan szeretné leforgatni, hanem celluloid formában. Azt mondta, hogy a nyolc tervezett rész munkálatait személyesen szeretné vezényelni. 

“Nem tudom elképzelni, hogy Leonardo ezt akarná” – mondta, de hozzátette azt is, hogy ő nagyon örülne neki. “A produkciónak még nincs konkrét terve” – vagyis még csak ötlet formájában létezik, így a rajongóknak még sokáig kell várnia az esetleges megvalósításra. 

Köztudott, hogy Tarantino mindig jóval több anyagot forgat le, mint amennyit később a filmjeiben felhasznál. A Bounty Law esetében ezzel konkrét terve volt: a Leonardo DiCaprio által megformált Rick Dalton biográfiáját felépítése.

“Rick Dalton filmográfiáját már megalkottam. Filmről filmre, és azt is, hogy melyik rendezővel dolgozott együtt, hogy melyik szerepet hogyan kapta meg, és milyen anekdoták születtek róla” – árulta el.

Sajnos azonban az is köztudott, hogy Tarantino sokszor beszél olyan lehetséges projektekről, amelyekből aztán semmi sem valósul meg. Addig azonban itt van nekünk a mester legújabb filmje, a Volt egyszer egy Hollywood. Augusztusban a mozikban!

b9264030-7cb7-44a8-bdef-a887f080bf0f

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s