Tanulmány: ezek a legkedveltebb sorozatok a Netflixen. Neked melyik a kedvenced?

Tanulmányt készítettek arról, hogy mi a Netfix-előfizetők kedvenc sorozata. A top húszban több saját gyártású széria is jelen van. 

A MoffettNathanson piackutató cég május és június között 11 ezer amerikai Netflix-előfizetőt kérdezett meg arról, hogy melyik a kedvenc sorozata a szolgáltatónál. 

A végeredmény: a húsz kedvenc szériából 15 Netflix saját gyártású produkció. Az első helyezett az Orange Is the New Black lett, második a Stranger Things. A “filmek” kategória lett a harmadik. 

A top tízben van a Jóbarátok vagy a The Office, ezeknek a jogait azonban két éven belül elveszti a Netflix. Az ok: az új, piacra kerülő streaimingszolgáltatóknak kezdetekben égető szüksége lesz a saját produkcióira Az HBO Max, az NBCUniversal és a Disney+ is hamarosan megjelenik a piacon, és a lejáró licenceket nem hosszabbítják meg a Netflix-szel, hiszen konkurencia.

Ahogy a Variety beszámol róla: egy átlag néző szívesen nézi azokat a sorozatokat, amelyeket már ismer, és nem mindig van kedve újba belekezdeni. Emiatt valószínű, hogy a Netflixnek még több pénzt kell a saját gyártású produkcióba pumpálnia, hogy a licencjogok elvesztése után is független tudjon maradni, valamint hogy saját, nagyon kedvelt sorozata legyen.

A legkedveltebb sorozatok a Netflixen: 

97128-netflix_top_20.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s