Megtorpant a Netflix világszerte, a The Witcher és a The Irishman segíthet

Nyolc év óta először fordul elő a Netflix-szel, hogy  több előfizetőt veszít, mint amennyit nyer. Az új gigaprodukciók segíthetnek változtatni ezen a tendencián. 

A Netflix 2019 áprilisa és júniusa között az Amerikai Egyesült Államokban 130 előfizetőt veszített. Ilyenre még nem volt példa – adja hírül a Variety.  Ami a nemzetközi statisztikát illeti, ott sem rózsás a helyzet: “csak” 2,8 millió új kuncsaftja lett a streaming-szolgáltatónak, ez két millióval kevesebb, mint amennyit terveztek. 

A Netflix természetesen nem áll a csőd szélén, a világon 151,6 millió! előfizetőjük van. A terjeszkedés megtorpanásában szerepe lehet annak, hogy nem is olyan régen kissé emeltek a szolgáltatás árán. A standard csomag egy euróval kerül többet, míg a prémiumért két euróval kell többet fizetni. Az áremelés miatt több előfizetni kívánó ügyfél is meggondolhatta magát. 

Ez azonban hamarosan megváltozhat. A Netflix olyan sorozatokat hoz hamarosan a képernyőre, mint a The Witcher vagy a Scorsese által megálmodott The Irishman. 

Bár egyáltalán nem sötét a helyzet, jobb lesz, ha a Netflix odafigyel, hiszen hamarosan négy streaming-nagyágyú is a színre lép majd. A Disney+, az Apple TV+, az HBO Max és az NBCUniversal által tervezett új szolgáltató is nagy szeletet akar majd a tortából. 

A versennyel természetesen mi nézők járunk a legjobban. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s