Némi meglepetés: ez most a Netflix legnézettebb sorozata.

Az amerikai Netflix a közelgő Emmy-díj “tiszteletére” adta közre, hogy melyik a legnézettebb sorozata. Több esélyes is rögtön eszünkbe juthat, ugyanakkor a győztes kiléte némi meglepetés.

Nemrég került fel a Black Mirror, a Stranger Things közelgő harmadik évadja is biztos sok nézőt újrázásra sarkall, és hetente kerülnek fel új produkciók a streamszolgáltató műsorába, a legnézettebb sorozat az Egyesült Államokban mégis a When they see us.

AAAABbY35ncDb9dhDBfvKs8rXrqI-NiIit-fASZon9FFc3dy-5IZoo3WaqsqqVhuNKBU266mJegtHVkbczYzjKPYNpfK_Mmz8Oo1F6zhQ5uL6USzo_OpY1js.jpg

A sorozat május 31-én került fel a Netflixre, és igen csak nagy port kavart az USA-ban. A történet ugyanis valós esetet dolgoz fel. 1989-ben egy New York-i fehér nőt kocogás közben megtámadott és megerőszakolt négy fekete és egy dél-amerikai tinédzser. A “Central Park Five”-ként emlegetett ötösfogatról csak később derült ki, hogy ártatlanok. A négyrészes minisorozat ezt az esetet dolgozza fel

“A perben a vádat a hírhedt főügyész, Linda Fairstein képviselte, akinek szexuális bűncselekmények voltak a szakterülete, és aki úgy csikart ki beismerő vallomást a vádlottaktól, hogy éheztette őket a fogdában,sőt, még a vécére sem engedte ki a fiúkat. A Central Park Five tagjait végül annak ellenére bűnösnek mondták ki, hogy a DNS-vizsgálatok más személyt mutattak ki elkövetőnek. Ez az illető később elő is került, így az öt férfi később pert indított, amiért igazságtalanul meghurcolták őket: több millió dolláros kártérítést kaptak a börtönévekért.”

Ti láttátok már?

Forrás: port.hu

A trailer:

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s