The Perfection – kritika

A Netflix egyelőre adós az igazán jó saját gyártású filmekkel, egyértelműen a sorozatok viszik még a prímet a szolgáltatónál. Ez alól most kivételt képez a The Perfection, amely igazán betegre és kiválóra sikeredett. 

The-Perfection-Netflix-FilmA netflixes filmek minősége egyelőre nagyon széles skálán mozog, ami kicsit furcsa, hiszen sorozatok tekintetében kis túlzással nem tud hibázni a streamszolgáltató. Inkább rosszabb, mint jó produkciók jöttek eddig ki, éppen ezért volt üde színfolt a The Perfection nevű horror/thriller. Már a trailer megtekintése után tudtam, hogy ez bizony kötelező darab lesz, hiszen nem áll tőlem messze a nem szokványos filmek szeretete.

A történet főszereplője Charlotte és Lizzie. Előbbi egykor nagyon tehetséges csellista volt, azonban abba kellett hagynia a zenélést, hogy édesanyját ápolhassa. Miután a hölgy meghal, Charlotte úgy dönt, hogy felkeresi egykori mesterét, így ismerkedik meg Lizzievel, aki tulajdonképpen az ő által hagyott űrt pótolta be a világhírű zeneiskolában. A két nő között furcsa vonzalom alakul ki, és úgy döntenek, hogy együtt mennek Kínába kirándulni. Az utazás azonban bizarr irányt vesz.

Charlotte-Allison-Williams-The-Perfection-2019

Imádom az ilyen filmeket! Az egész 90 perces, de nincs megállás. A felütés érdekes, nekem tetszik a négyes tagolás is, a The Perfection négy “leckéből” áll. Imádom azokat a megoldásokat, amikor megmutatnak nekünk egy eseményt, majd a rendező visszamegy a láncsor elejére, és más szemszögből mutatja meg nekünk a látottakat. Ilyen többször is előfordul, és minden egyes ilyen megoldással más értelmet nyernek a képsorok. A film inkább thriller, de horrorelemek is vannak benne bőséggel, főleg a kirándulós rész sikeredett keményre, és akkor még nem is sejtettük, hogy valószínűleg nem ez fog minket a legjobban megviselni.

011641211.jpg

A The Perfection ugyanis nem csak egy szimpla thriller, mint amire először gondolnánk, hanem képes arra, hogy a képsorok mögött mondanivalóval is rendelkezzen, hogy megijesszen a valósággal. A film címe így nyer a film vége felé értelmet, és még akkor is elégedetten csettinthetünk, ha a befejezés kicsit öncélú és szájbarágós. 

Az elborult képsorok nem működhetnének ilyen minőségben, ha nem lenne két nagyon erős színésznő a “vásznon”. A Lizziet játszó Logan Browningot én nem ismertem, de hitelesen hozta a szerepét. Allison Williams már más tészta: őt a Get out! című – szintén kiváló – thrillerből lehet ismerős. Említést érdemel még Steven Weber, aki a tökéletes csellósokat kiképző zeneiskola vezetője. 

szmk_velekedes_the_perfection_netflix_2

A The Perfection nem tökéletes, de kellemes szórakozást ígér a műfaj szerelmeseinek. Többször meghökkentő és kiszámíthatatlan, a vizuális megvalósítás is kiválóan sikerült. Megmondom őszintén, én nem értem, miért nem került mozikba. A mostani silány felhozatalt nézve simán megállta volna a helyét a “nagy vásznon” is. 

Mivel mozikba nem került, így Netflix-előfizetőknek kötelező darab. Beteg film, valós  gondolatokkal, jó szórakozást!

the-perfection-allison-williams

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s