Bodyguard – Kritika

A Bodyguard egy kiváló politikai miniszéria, amely Nagy-Britanniában játszódik. Főszereplője a Robb Starkként megismert, Richard Madden, aki remekül hozza a gondokkal küszködő testőr szerepét. 

Az eredetileg a BBC-n bemutatott krimiszéria több nézettségi rekordot is megdöntött a szigeten, amin nem lehet csodálkozni, ugyanis valóban kiváló produkcióról van szó. A már Netflixen is elérhető Bodyguard  aktuális, realista, feszültséggel teli; mai világban játszódik, kvázi közöttünk. Úgy gondolom, aki megnézi a pilot első húsz percét, nem fog elkapcsolni. In medias res találjuk magunkat egy robbantásos terrortámadásban, amely elképesztő izgalmakat varázsolt a képernyőre; olyan hangulata van, hogy biztosan tovább akarjuk nézni. 

A sorozat főszereplője David Budd, egy háborús veterán, aki a rendőrség személyvédelmi részlegénél dolgozik. A főleg Robb Starkként ismert Richar Madden hitelesen és magabiztosan hozza a gondokkal küszködő exkatona szerepét, akit egy sikeres terrorcselekmény megakadályozása után beosztanak Julia Montague belügyminiszter mellé testőrnek. Ő és a politikust játszó Keeley Hawes nagyszerű párost alkotnak, működik köztük a kémia. 

A sorozat nem mutat semmi olyat, amit még nem láttunk volna, de olyan jól használja fel a már ismert paneleket, hogy az átlag fölé emeli ezt a hat részből álló szériát. A készítők nem fukarkodtak a váratlan eseményekkel, amelyet természetesen nem spoilerezek el, de kijelenthető, hogy több, nem várt fordulat is meg fogja emelni az adrenalinszintünket. 

Mint minden ilyen jellegű krimiben, itt is jelen vannak a politikai játszmák, természetesen összeesküvés-elmélettel, nem fogjuk tudni, kiben lehet bízni és kiben nem, éppen ezért a záróepizódig szórakoztat. Sőt, az utolsó percekben kapunk egy olyan lezárást, amire senki sem gondol, és én imádom az ilyenek befejezéseket. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a politikai alapú akciósorozatokat. Valóban coolra sikeredett. Már csak Richard Madden jutalomjátékáért is megéri megnézni. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s